Een selectie van de sociale activiteiten
van Lions Club Kortenberg

Voedselpakketten voor kansarme gezinnen.

Het Welzijnscentrum van de Gemeente Kortenberg heeft ons een lijst gegeven van 146 families (213 volwassenen en 129 kinderen). Dit zijn 30 meer gezinnen dan vorig jaar. Ze gaven ons een anonieme lijst met gezinnen met het aantal volwassenen en kinderen in elke leeftijdsgroep. Dit stelt ons in staat om meer gepersonaliseerde pakketten aan te bieden met geschikte voedsel- en hygiëneproducten. In nauwe samenwerking met andere organisaties in Kortenberg, waaronder Neos Kortenberg, Scouts Kortenberg, Kiwanis Kortenberg en andere vrijwilligers, zijn we verheugd deze 146 families dit jaar te hebben ondersteund.

Financiële hulp voor CIDAR

Cidar in Kortenberg is een uitstekende organisatie die zich inzet voor de ondersteuning van jongeren en hun ouders bij gedrags- en opvoedingsproblemen. Hun programma omvat de samenwerking met maximaal 16 families tegelijk om een betere omgeving te creëren die voor iedereen die betrokken is, ten goede komt. Met hun recent verkregen financiering voor infrastructuurverbeteringen en de aanschaf van minibussen voor transport, kunnen ze nog meer gezinnen helpen in hun gemeenschap.

Kwissen om goede doelen te financieren

Wij geloven dat samenwerken om kansarme kinderen te ondersteunen een positieve impact heeft die verandering teweeg kan brengen. Onze quizzen brengen niet alleen vreugde en vermaak in deze tijden van sociale isolatie door Corona, maar ook educatieve en financiële ondersteuning voor deze kinderen. Hierdoor hebben we 50 kansarme kinderen een PC of tablet kunnen bezorgen. We hebben ook aangepast didactisch materiaal voorzien voor visueel gehandicapte kinderen, om zo bij te dragen aan hun verdere ontwikkeling. Kleine acties kunnen een groot verschil maken in het leven van deze kinderen.

preloader